Nyheter RSS för Nyheter

Gästbok

Här kan du kommentera oss och våra produkter.




Strutsolja    Inci namn: Struthio camelus oil

En fet olja som innehåller omega 3, 6 & 9. Dess egenskaper är att oljan arbetar på djupet och påskyndar cellförnyelsen &  har anti inflammatoriska egenskaper.

 

Bivax    Inci namn: Cera flava

Bivax kommer från svenska bin och erhålls från kakorna. Bivaxet skyddar och sugs långsamt upp av huden. Täpper inte heller till porerna. Verkar lugnande och mjukgörande.

 

Karnaubavax     Inci namn: Copernicia cerifera cera

Utvinns ur palmblad, vaxaktig och mycket fet. Används som konsistensreglerare i ceratet.

 

Cetylalkohol     Inci namn: Cetyl alcohol

Ett vax som gör huden mjuk och len.

 

Avacado olja     Inci namn: Persea gratissima/Persea Americana

Det är en mild, vitaminrik och fet olja som mjukgör och skyddar huden. Den fördelar sig bra på huden, och efterlämnar en mjuk och skön känsla. Trots sin fethet, absorberas den väl. Oljan är speciellt bra vid torr och äldre hud hudinflammationer och till sololjor vid solskador.

 

Jojoba     Inci namn:Simmondsia,chinensis,seed oil

Jojobaväxten är en städsegrön – ständigt grön – buske/litet träd som blir en till tre meter hög och växter naturligt i ökenområden i Nordamerika (södra Kalifornien, Texas, Arizona och Mexico). Vid fem års ålder börjar trädet att bära frön. Det kan leva i 50-200 år. Historiskt har indianerna använt vaxet/oljan som livsmedel och hudvårdsmedel, i det varma och torra klimatet. Trots sin vaxaktiga karaktär, är den inte fet, utan absorberas snabbt av hudens hornlager och blandar sig väl med vår t eget yttre hudfett. Jojobaolja lämnar huden mjuk och ger en sammetsliknande känsla. Den skyddar och binder hudens fuktighet. Oljan passar alla hudtyper. Den kan vara bra vid torr hud som fjällar, men även fet hud, då den hjälper till att normalisera vår talgutsöndring.  Jojobaolja kan användas vid utslag och sprickor i huden, acne, eksem och psoriasis. Jojoba oljan ger också ett visst skydd mot solens skadliga strålar.

 

Mandelolja    Inci namn: Prunus amygdalus var dulcis

Oljan gör huden mjuk, len och smidig. Lämpar sig fint vid överkänslig hud, som lätt blir torr, och babyhud. Den kan hjälpa till att lindra hudinflammationer och den klåda som uppstår vid torr hud, olika eksem och psoriasis.

 

Ullfett      Inci namn: Lanolin

Utvinns som namnet anger ur ull från får. Ullfettet är ett huduppmjukande medel, har också en förmåga att behålla en riktig fuktbalans i huden. Skyddar hudpartier som ofta blir utsatta för nötning (t ex, knän, armbågar, fötter och händer) Man kan vara överkänslig mot ullfett och reagerar då med små kliande plitor liknande myggbett.Detta är dock helt ofarligt och symptomen försvinner när man slutar att använda ullfettet.

 

Björksav     Inci namn: Betula alba juice

Björksaven har i produkterna en sammandragande effekt, innehåller åtta olika sockerarter, aminosyror, c-vitamin &   mineralerna kalium, järn & kalcium.

 

Sojaprotein      Inci namn: Hydrolyzed Soy Protein

Ett näringsrikt ämne från sojabönan som ökar cellmetabolismen och ger näring genom aminosyror.

Innehåller även mineralsalter som ökar den fuktighetshållande processen på hudytan.

Sojaprotein är revitaliserande och ökar cellförbränningen.

 

Silkesprotein     Inci namn: Sericin

Silkesproteinet utvinns av silket från silkesmasken.Silkesproteinet hjälper till att hålla kvar fuktigheten och skyddar huden.

Det ger också en mild mjukhet. Det håller kvar fuktigheten i håret och ger en tunn ”film” som skyddar och stärker hårstrået ger också mer glansigt hår och ser till att det inte blir risigt.

 

E-vitamin     Inci namn: Tocopheryl acetate

E-vitaminet tänger in i huden och absorberar solens farliga strålar, håller huden spänstig och stimulerar
blodcirkulationen. E-vitamin används också som ett naturligt konserveringsmedel.

 

A-vitamin     Inci namn: Retinol

A-vitamin är bra vid torr och åldrande hud, anses kunna reducera rynkor. Förebygger hudproblem.

 

Vegetal      Inci namn: Cetearyl glucoside

Vegetal är ett emulgeringsmedel uppbyggt av vegetabiliska komponenter; glykos utvunnet av majs och fettämnen från kokos. Vid framställningen av Vegetal har inte heller några kemikalier eller organiska lösningsmedel använts.

Vegetal är ett av de få emulgeringsmedlen som ej är comedogen (acneframkallande). Motverkar också flygighet (i hårbalsam).

 

Guarmjöl     Inci namn: Guar Hydroxyåropyltrimonium chloride

Balsameffekt/hårkonditioneringsmedel,  motverkar statisk elektricitet och flygigt hår. Gör håret mjukare, lenare och smidigare, gör att håret blir lättare att kamma.

 

Liquapar     Inci namn: Methyl-and propylparaben in phenoxyethanol, caprylyl glycol

Ett konserveringsmedel som är godkänt i USA, Europa, Japan, accepterad av tyska Öko test.

 

Laureth sulfat     Inci namn: MIPA-Laureth Sulfate

Framställs av vegetabiliskt fett, kokos.

 

Sockertensid       Inci namn: Decyl glucoside

Framställs av glukos från majs och kokosfett.

 

Pärlemortensid     Inci namn: Glycol Distearate

Framställs av vegetabiliskt fett.

 

Betain      Inci namn: Cocamidopropyl Betaine

Framställs av kokosfett.

 

Citronsyra      Inci namn: Citric acid

Utvinns ur cirtoner. Används som surhetsregulerande medel för att bibehålla den naturliga syrabalansen i huden.

 

Eterisk olja - lavendel     Inci namn: Lavandula angustifolia

Lavendel är avslappnande och upplyftande, bra för alla hudtyper, stimulerar celldelning vilket betyder att den motverkar rynkor.

 

Eterisk olja - rosenträ Inci namn: Aniba rosaeodora amazonica

Rosenträ verkar avslappnade och harmoniserade. Bra för alla hudtyper, speciellt för torr och känslig hud.

 

Eterisk olja - citron     Inci namn: Citrus medica limonum

Frisk doft, passar fet och oren hy.

 

Eterisk olja - Litsea Cubea      Inci namn: Litsea cubeba

Citrus, upplyftande för sinnet. Bra för oren och fet hy. Frisk doft.

 

Jordgubbs arom      Inci namn: Frangaria ananassa

För en frisk smak och doft

 

Eterisk olja - lime     Inci namn: Citrus medica acida

Härligt varm och syrlig citrusdoft, upplyftande för sinnet, passar fet och oren hy.

 

Eterisk olja - Apelsin      Inci namn: Citrus sinensis

En frisk och varm citrusdoft som verkar upplyftande på vårt sinne - fin att använda vid de mörka årstider.

 

Eterisk olja - Cederträ     Inci namn: Cedrus atlantica

Har en avslappnande och fokuserande verkan. Bra vid meditation.

 

Eterisk olja - kunzea     Inci namn: Kunzea ambiqua

Kunzean har en frisk doft och är muskelmasserade och avstressande. Är även insektsavvisande.

right